Bar gereed voor professionele spuiter

Het eerste deel van de bar in de kantine in de Innovatieloods is afgemonteerd en voorbewerkt om door een professionele spuiter in de lak te worden gezet. Menig meubelmaker had met het produceren van deze bar zijn hart op kunnen halen.

De bar is een belangrijk en centraal object, die bijdraagt in het delen van kennis en inspiratie tijdens open dagen, workshops en trainingen, maar ook voor de  dagelijkse lunch van de engineers van de Innovatieloods.

Constructie
De bar is gemaakt van een stalen frame en afgewerkt met vezelplaten (MDF en buigMDF) en 3D geprinte onderdelen. De grenzen van het materiaal zijn hiermee bereikt.

Uit eigen productie
Het strakke ontwerp van de bar is door de productontwikkelaars van de Innovatieloods bedacht en na meerdere ontwerpstudies direct zonder enige protobouw direct geconstructeerd.  De bar is zoveel mogelijk in eigen beheer geproduceerd, met behulp van bijv. een portaalfrees met Festool- tool, -zaagmachine en een basis 3D Printer met standaard filament.

Spuitwerk
Het strakke, futuristische design bevat geen ornamenten of decoraties. Het is daarom belangrijk dat de gestroomlijnde vormen goed uit de verf komen. De kwaliteit van het spuitwerk, een gelijkmatige structuur en dikte, maakt of breekt dit project.

Meedenken- en praten over de projecten van de Innovatieloods? Log in op het forum van TechniekChannel.