Draai- en freesbank aangeschaft

Na een tijdje wikken en wegen hebben we eind 2016 de knoop doorgehakt en een draai- en freesbank aangeschaft. Het gaat om de freesmachine Optimill MF-4 Vario DPA en de draaibank JET GH-1440W + digitaal. Wij willen onze werkplaats voor iedereen toegankelijk houden, daarom hebben we er niet voor gekozen om CNC machines aan te schaffen, maar een conventionele draai- en freesbank.

In januari kwam er een flinke vrachtwagen voorgereden om deze verlate kerstcadeaus af te leveren. De grote kraan van de vrachtwagen werd uitgeschoven, waarna de apparatuur in één keer in de loods werd geplaatst. Alles is op z’n plek gezet, en de metaalafdeling is compleet!

Twee dagen later is de monteur geweest om e.e.a. waterpas te zetten en om ons een korte workshop te geven over de werking van de machines. De afgelopen weken hebben we met veel plezier de machines gebruikt. Collega Hans van Lubron demonstreerde de machines tijdens onze inloopdag.

Voor de sleutelaars onder ons: de laatste zaterdag van de maand is de werkplaats in de Innovatieloods geopend. De draai- en freesbank zijn dan ook beschikbaar en zo nodig kan er onder begeleiding worden verspaand. Wil jij hier ook gebruik van maken? Dat kan! Denk eraan om je tijdig op te geven. Lees hier meer over op ons forum.