LubronGroep start Techniekcenter

De LubronGroep breidt aan de Netwerkweg 2 in Vorden haar capaciteit verder uit met vertrouwde maar ook een aantal nieuwe diensten.

Veel bedrijven en ZZP’ers moeten snel en gemakkelijk in kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en marktveranderingen. Om aan deze vraag te voldoen breidt de LubronGroep aan de Netwerkweg 2 in Vorden haar capaciteit verder uit. Het bedrijf zet grote stappen in de techniek om bedrijvigheid zoals innovatie en kennisdeling in de regio te stimuleren. Het aangekochte pand bevat een Werkplaats en een Innnovatieloods en biedt met 629m?2;  voldoende ruimte voor ontwikkeling, gezamenlijke projecten, een werk community, trainingen en workshops in de techniek en bouw. 

Splitsing bedrijf
De LubronGroep heeft zich de afgelopen 18 jaar bewezen als betrokken werkgever en gedegen projectbureau voor vakbekwame medewerkers in de techniek en bouw op alle niveaus. Het uitbreiden van de personele bezetting met vakmensen van de LubronGroep wordt door opdrachtgevers altijd als positief ervaren. De nieuwe locatie in Vorden geeft ruim de mogelijkheid verder te specialiseren en uit te breiden. De sectoren metaal en industrie die nu in Hengelo Gld door Lubron worden bediend gaan na een verbouwing naar Vorden. De installatietechniek blijft in Hengelo Gld. 

De Werkplaats
In de grote werkplaats kunnen bedrijven en ZZP’ers gebruiken maken van ruimte, arbeidscapaciteit en materiaal. Hebben klanten bezettingsproblemen en/of willen ze gebruik maken van de uitgebreide faciliteiten van de werkplaats, dan kunnen ze samen met de vakmensen van de LubronGroep hier hun projecten realiseren. De werkplaats wordt zodanig ingericht dat op efficiënte wijze zeer uiteenlopende projecten op kleine schaal kunnen worden uitgevoerd. 

De Innovatieloods
Technische ideeën worden werkelijkheid in de Innovatieloods. Dit centrum voor (co-)creatie gaat zich volledig richten op het uitdenken van concepten en vervaardigen van fysieke toepassingen voor (duurzame) techniek en bouw. Met behulp van CAD-software en 3D-print technieken kunnen ontwerpen hier tastbaar gemaakt worden. Van eerste idee tot prototype of nul-serie, als startend ondernemer of erkend bedrijf, voor duurzame of commerciële doeleinden. De Innovatieloods staat onder begeleiding van een technisch Labmanager en wordt een ideale ruimte voor kennisdeling, experimenteren, engineeren en creatie. De werk community van de LubronGroep heeft daarnaast brede kennis in de techniek en bouw en zal bij moeilijke vraagstukken ingezet worden als denktank. 

Na de verbouwing en werkplaatsinrichting wordt het pand officieel geopend.