Mooie editie techniekcafé thema lassen!

In samenwerking met Cardietech uit Zelhem is afgelopen vrijdag alweer de 3e editie van het concept techniekcafé gehouden. De focus lag dit maal op lassen en zijn innovaties.

Vanaf 17:00 uur liep de Innovatieloods langzaam vol met geïnteresseerde technici. Met een kop koffie en een biertje sloten de collega's de week af in Vorden. Rond 17:30 uur trapte René Jolink af en vertelde over de samenwerking tussen de Innovatieloods en Cardietech. Freddy Jolink haakte in met een video en het bijbehorende verhaal over de innovatieve EWM-lasapparatuur die de Innovatieloods heeft aangeschaft.

Na een korte pauze aan de bar werd de presentatie vervolgd in de praktijkwerkplaats. Aan de hand van een groot-formaat showmodel EWM-lasapparaat werden de innovaties van de machine toegelicht. In lasapparatuur zitten vaak veel meer mogelijkheden dan we doorgaans gebruiken. Na een duidelijk verhaal van beide heren kwam de discussie op gang over vakmanschap versus automatisering van het lasproces. Maken de nieuwe innovaties in de laswereld het echte vakmanschap overbodig, of blijft dit noodzakelijk? Dit zorgde voor een mooie en leuke interactie tussen de sprekers en de gepassioneerde technici. Het was weer een geslaagde afsluiter van de week!

Lijkt het jou een eens leuk om mee te praten over technische onderwerpen? Houd TechniekChannel in de gaten want het volgende techniekcafé staat op de planning voor na de bouwvak!