MAG-TIG mooie lasapparatuur

Na de houtafdeling, zijn er nu ook machines voor de metaalafdeling aangeschaft. De eerste focus is gelegd op de lasafdeling. Volgende week worden onder andere twee lasapparaten van het merk EWM geleverd. EWM wordt gezien als trendsetter op gebied van lasprocessen. Dit komt doordat zij allerlei unieke innovaties hebben ontwikkeld die gepatenteerd zijn.

We hebben gekozen voor de Profitech inverter Tetrix 230 AC/DC Comfort 8P T en de Picomig 305 D3 puls TKG. Met deze machines kan de ervaren gebruiker zijn las helemaal naar wens instellen en opslaan in de machines. Daarnaast blijft de machine altijd ook gebruiksvriendelijk voor de minder ervaren lassers. Alle lasdampen die tijdens het lassen vrijkomen worden met de verrijdbare lasdampafzuiging weggenomen.

Er is gekozen om met twee verschillende werktafels te werken. Hierbij gaat het om een relatief standaard lastafel, en een Siegmund lastafel. De Siegmund lastafel is een populaire tafel onder de lasser, hiermee kan elk werkstuk nauwkeurig worden opgespannen om vervolgens vakkundig af te lassen. Verder is de tafel voorzien van een ijzernitride coating waardoor de tafel beschermt wordt tegen lasspetters. Hierdoor kan er langdurig nauwkeurig gewerkt worden aan de mooiste innovaties.